tisdag 18 augusti 2009

Långa nätter

Hör och häpna!

Lillkillen har sovit fantastiskt gott 4 nätter i rad!

Han har somnat vid 8 snåret och har sovit ända fram till halv 6 varje natt.

Igår testade vi hur det skulle vara utan Melatonin, och det gick lika bra som nätterna innan.

Det känns mycket bra!

Vad är då hemligheten?

Jo, en viktig faktor är den nattskiva (Doru - Piano dreams) som Morgan lyssnar till nattetid. Den går på loop och låg volym hela natten och håller Lillkillen i djupsömn. Vaknar han till så är musiken samma "signal" som när han går och lägger sig att han ska sova.

Jag är övertygad om att skivan är skapad för att få en att somna, för skivan får en verkligen att bli skönt trött och sömning.

En annan faktor är att det är svalt i rummet. Han sover alltid lite bättre när han har öppet fönster, svalt och ett tjockt täcke än varmt och tunt täcke. Vi bor så bra till att vi kan ha fönster öppet utan att bli störda av trafik. Å andra sidan är det ett himla liv på koltrastar och småfåglar om vårarna.

Ett tredje och säkert mycket betydande faktor är att han fått tillbaka rutiner och går på fritids/skola. Där får han så mycket stimulans som vi inte har resurser att ge när han är hemma.

Vi får se hur länge den goda nattsömnen håller i sig, men vi njuter så länge den varar.

1 kommentar:

  1. Svalt rum funkar bra här hemma också.
    OCH det viktigaste både mental o fysisk trötthet. Det blir ofta en strulnatt efter ledighet. Har också märkt att det blir oroligt på natten om det hänt för mycket oväntade saker under dagen. Håller tummarna för lillkillens goda sömn!

    SvaraRadera