torsdag 13 maj 2010

Samla energi

Lillkillen är på korttids några dagar denna vecka. Det råkade bli så att det sammanföll med en ledig arbetsdag. Vad gör man då en ledig dag tillsammans med Lillasyster så hon får stå i centrum?
Vi lyssnade till hennes önskemål och packade sedan bilen full med diverse matsäck, fiskespön, bil-dvd:n och flytväst, för Lillasyster sa direkt:
"JA! Vi åker och fiskar!"
Denna gång åkte vi till Berkinge, strax söder om Forsmark. Det är en turistanläggning vid en gammal bruksdamm.
Förr i tiden tyckte man att man ville till ostörda marker, men idag är det så skönt med bryggor med staket och vattentoaletter.
Ännu är inte turistsäsongen igång, så vi var helt ensamma vid bryggorna. Jag menar HELT ensamma. Inte ens en liten mört såg vi skymten av. Så det där fiskekortet vi löste för dagen kändes lite onödigt.

Vattnet låg så blankt och fint att vi hyrde en roddbåt och begav oss ut. Solen värmde våra ansikten och Lillasyster och jag satt och sjöng Mamma Mu: "Vi sitter i en båt". Det var hur mysig som helst!
Nedan är en film jag tog med mobilen, mest för att Lillasyster ska kunna titta och minnas när vi satt i båten och rodde. Visst är det väl härligt?!



Till sommaren kommer vi tillbaka för att pröva vattenrutschbanorna.

De verkar vara nåt i hästväg!

5 kommentarer:

  1. Åh vilket fint tips! Dit kanske vi kan åka med vår nyutrustade husvagn! Tack för en bra blogg som jag känner igen mig i!
    Stina

    SvaraRadera
  2. Hade helt glömt bort Berkingebadet. Vi har varit där och badat en sommar. K trivdes vid den lite leriga strandkanten. Roddbåt ser underbart ut. Vi får planera en utflykt dit helt enkelt. Vad kul att lillasyster gillar att fiska.

    SvaraRadera
  3. Stina-->Det fanns gott om husvagnsplatser. Man blev lite sugen att skaffa en egen husvagn och ha nära vattnet.

    Maritta-->Kanske vi kan mötas och göra nåt tillsammans?

    SvaraRadera
  4. Åsa-->Vi kan låtsas att det gick fort, men det är en synvilla... ;o)

    SvaraRadera